sac lancel coach outlet sunglass outlet Cheap Sunglasses Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Tory Burch Outlet true religion jeans adidas jeremy scott Oakley Sunglasses Sale oakley sunglasses cheap cheap oakley sunglasses discount oakley sunglasses


hirdetés

hirdetés

Kapcsolat az ördöggel


Legutóbb nézted


Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

A túra

Értékelj!Bejelentette: York Mess

A túra
Készítette:  Gerhát lászló, Vancsa Ferenc, Hoscieszláwszky Henrik F. és V.

Tartalom: Sziasztok! Újfent itt vagyunk a már beharangozott, és látott előzetesünk után végre elkészültünk és elkékültünk a nagy utómunkákban. Ez az első gyermekünk. A tőlünk telhetőt a hatalmas felszerelésünkkel (Panasonic HDC-SX5, és egy saját készítésű kamera dolly-val) megtettük. Egyelőre ez csak egy kísérleti film, amihez forgatókönyvet nem írtunk inkább a napi forgatások kerekítették a történetet. Alapkoncepció csak egy 10 perces autósüldözés lett volna dialogusok nélkül. Úgy gondoltuk, hogy a nem túl bonyolult történet értelmezéséhez elég a képi világ, és a zene. A film készítése közben számos dolgot kellett megtanulni pl: kompozitálás stb. Ez lett belőle. No egy szónak is 100 a vége, várjuk a növényeket (fikuszokat), meg esetleg a pozitív véleményeket.

Izgalmas, korrektül megcsinált, komolyan vett megvalósítás autós üldözéssel.


Műfaj: akció | Hossz: 22 perc | Pontátlag: 8.86 | Ennyi értékelésből: 14


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


14416. ZsigaGyerek értékelése : 9 pont


Nincs kedvem túl ragozni baromi jó filmet raktatok le az asztalra, minden elismerésem .
   Hozzáfűzés
14309. GMF értékelése : 9 pont


Ez nagyon jó. Ha minden amatőr filmes minimum ennyit tudna nem nézném többet a Film+-t csak a Halivudon elérhető videókat
Az effekt részek tetszetősek, az eleje az erdei nyitánnyal és a vonatos rész főleg.
A sok váltakozó helyszín, a kaszkadőr mutatványok is jók.
Az hogy nem beszélnek benne szerintem pont jó, nem is kell ebbe szöveg, elég a szituáció.
Amatőr filmekben sokszor nincs fizika a vfx terén, itt lepattan a golyó, csobban a víz, felszáll a por a lövedékektől, ez is pozitív.
Pár helyen mintha lemaradtak volna a korábban már megmutatott effektek (pl golyó ütötte lyuk, szakadék), de lehet csak én látom így, de ha mégsem ezt pár házi tesztvetítéssel ki lehetett volna szűrni még a véglegesítés előtt.
Operatőri munkát, képi világot én nem kritizálnám, nem értek hozzá.
De ami még plusz pont az a plakát és a külön karakter plakát. Remek az is mind.
Összességében nekem tetszett!
   Hozzáfűzés


1 
14315. Franky hozzáfűzése


Köszönjük a hozzá szólást :-) Jó régen jártam itt és látom így lassan 5 év után is van aki megnézi és értékeli ezt a munkát. Még egyszer köszönjük. Üdv:Franky


1 


11849. ATASRAC értékelése : 10 pont


A legjobban az autós jelenetek tetszettek. Hiába nem volt forgatókönyv egész jól össze raktátok. Örülök hogy készült werkfilm is.
   Hozzáfűzés


1 
12670. RCS hozzáfűzése


Javítottam, most már jó a link!


12669. Franky hozzáfűzése


Elméletileg ez a link működikhttp://www. youtube. com/watch?v=VodmtY1BOJo) de Estevez Atya hamarosan meggyógyítja a történetet és rendesen halivudról letölthető.


12477. MikoMark hozzáfűzése


Tudnátok adni egy jó linket a filmhez?


12295. Franky hozzáfűzése


Köszönjük szépen a 10-est ATASRAC:-)és örülünk, hogy tetszett. Ha több benzinünk lett volna és mind a két kocsi 100as műszakilag akkor sokkal komolyabb lett volna no meg ne feledkezzünk meg a lóerőkről sem, hogy mind a két kocsi 100 ló alatti:-)


1 


10647. Serious Martno értékelése : 9 pont


Nagyon jó film, tetszett. Én személy szerint egy valamit hiányoltam nagyon: Jó lett volna többet tudni a karakterekről kik ők, miért vannak ott, és miért teszik azt, amit tesznek. Magyarán történet. Úgy egészebb (van ilyen szó?) lett volna. De ezt leszámítva nagyon profi.
   Hozzáfűzés


1 
10721. Franky hozzáfűzése


Mi sem mondhattuk volna szebben Estevez:-)


10653. Estevez atya hozzáfűzése


Én örülök, hogy nem magyaráztátok túl. Vannak az üldözők, meg az üldözött, a szemtanú, akit el kell hallgattatni.


10649. Franky hozzáfűzése


Helló Serious!
Köszönjük szépen a pontot és a véleményt. Következő filmünk hosszabb lesz, hogy ki tudjuk bontakoztatni mind a karaktereket mind a történetet. ÜdvFranky


1 


10564. Szergej értékelése : 9 pont


van benne munka rendesen, nekem igazából csak az autós üldözés tetszett belőle, az eleje kicsit olyan sablonszerű volt, nekem a vonatos rész tetszett a legjobban, ez már egy profi amatőr film, ami zavart az hoyg néhol pixeles lesz a kép, meg a zene tényleg túl hangos volt, meg sztem barlangban már nicns térerő, illetve a corsának egyszer mintha lelett volna húzva az ablaka mikor becsukja, de ezek nem lényeges dolgok, sztem nagyon jól meglettt csinálva, jó effektekkel, most lehet hülyének tűnök, de az elején az a légi felvétel vagy mi az animáció? mert ha az akkor nagyon szép munka, hameg nem akkor nagyon jó légifelvétel
   Hozzáfűzés


1 
10565. Franky hozzáfűzése


Üdv Szergej!Köszönjük a pontot és a hozzászólást. Lényegében már csomó mindent leírtunk az alábbi kommentekben válaszolva. Az autós üldözésen mi is meglepődtünk mit tudtunk kihozni belőle, mert elég kevés anyag állt a rendelkezésünkre. Jobbat szerettünk, tudtunk volna de voltak korlátaink ennek kapcsán. A légi felvétel Geri barátom érdeme Ő foglalkozik a vizuális trükkök részével(Nem is rosszúl). Barlangban egyébként tényleg volt térerő annyira nem voltunk bent. A munka része:Annak mindenképpen örülünk, hogy eddig szinte mindenki megjegyezte, tehát ennek tükrében megérte a közel másfél év:-)Még 1x köszi a hozzászólást. Üdv:Franky


1 


10510. OSSYNI értékelése : 8 pont


Spoiler veszély!

Kép:
Olvasgattam a hozzászólásokat, de olyan alap dolgokat nem említenek, amelyek igencsak alapvető hibáknak sorolható.
A kamera, az egész filmben szinte automatára van állítva a fényerő. Ez megbocsájthatatlan hiba, hiszen akármilyen kis -olcsó- kamerával van véve, egy ilyen manuális funkció a pana kamerákban elérhető, tehát ezt a hibát Rátok hárítom!Ki lett emelve többször is az operatőri munka, nos ezzel sem értek nagyon egyet.
Általában elmondható, hogy jók a beállítások de
1-1 helyen a zoom és a zoom leállása nem túl esztétikus, és míg nem indul be az akció, a remegős kamera sántít, aztán a francot se érdekli az már utána jó.
Sőt had menjek bele kicsit jobban. A kép színezése, filterezése sokszor változó. Maradnék az autó parkolása előtti snitteknél példaként. Míg a kamera visszazoomol ott sokkal fakóbb amikor az autó leparkolt, kameraszöget vált a kép sokkal színesebb. Itt már esztétikusabb, filmesebb a kép, de viszont nincs fényelve, kontrasztolva a kép, megint csak szúrta kicsit a szememet.
Vagy a záró jelenet, ahol szemünk láttára változik át a szín, a kérdés miért?
A hang: hihetetlenül hiányos, és sokszor élettelen.
Karakterek, szereplők: hihetetlenül hiányoltam ha nem is párbeszédet, de életszerűbb lett volna csak 1-1 szó vagy szótöredék, nyögés lihegés. Ha a fejéhez tartja a pisztolyt esetleg egy -állj! Vagy amikor elakad az autó egy egy benyögés -gyerünk már. . . -egyébként ez a jelenet eleve nagyon mű, kompletten.
Vagy a futás, sprintelés után taknya-nyála egyben van, liheg zihál erről 1-1 közelit venni, mindjárt megkétszerezi a vágást ezáltal az akciót is.
Emiatt a hiányosságok miatt kicsit feszültebb, kockább idomú, élettelenebb a film, sokat veszít a dinamikájából.

A karakterek játéka eltűrt volna még ezt azt.
Had említsem meg a vár romok utáni elmenekülést.
Amikor egymásra néznek, vagy egy közelit vagy egy vicces mosoly, vagy egy csúnya beintés vagy valamit ott hiányoltam. Vagy a rossz karakter lőtt volna rá egyet vagy mit tudom én, ott volt egy lyuk.
Apropó viccesség. A karakterduplázás nagyon jóra sikeredett, külön gratulálnék!Az ikres filmekben az ilyen karakterek mindig valamiben bugyuták, vagy valami pluszt ad a filmhez, amit itt nagyon-nagyon hiányoltam. Hiába voltak ikrek, ez a film történetéhez nem tett semmit, így csalódást is okozott. Emiatt is vártam volna valami könnyedebb kicsit viccesebb gegeket.
Egy bakit is észrevettem, az autós üldözésben egy rövidke snittben csak egy ember ül az üldöző autójában
Első filmetekhez képest egyébként átlagtól kiemelkedő munka, gratulálok!
   Hozzáfűzés


1 
10528. York Mess hozzáfűzése


Május 14. -én szombaton 19 óra kezdettel lesz egy nyílvános vetítés a Kemping nevezetű pub-ban.
Ez Budapesten a VII. kerületi Wesselényi utcában található.
Ha van kedvetek gyertek el. Gyalog, mert italozás is várható
10516. Estevez atya hozzáfűzése


Nekem tetszett, hogy nincs duma. A képek beszéltek inkább, csak rontott volna bármi szöveg. Félelmetesebbnek, kegyetlenebb gonosznak néztek ki a rosszfiúk így.


10515. Franky hozzáfűzése


Hello OSSYNI!
Teljesen jók az észrevételeid!Már nagyon vártuk, hogy ki lesz az aki észreveszi, hogy bizony van olyan rész ahol nem két ember ül a kocsiban(Nyílván magunktól nem számolunk be a bibikről:-) ). Gondolom azt a kanyart vetted észre ahol a Corsa behajt az erdőbe és a Capri utána. Igen ez minket is zavar és tudtuk is de sajnos az a helyzet, hogy nagyon sokszor ketten voltunk a Geri barátommal amikor egymást kellett venni. Néha volt, hogy elhoztam a 15-éves lányomat és pl:a várromoknál és még néhány helyen Ő vette a jeleneteket. Ahoz képest nagyon ügyes volt. Nos van még1 kanyar ahol látszik, hogy csak 1 sofőr van:-)Próbálom meggyőzni a kollegát, hogy maszkolja ki feketére az üveget ahogy azt meg is tette 1-2 helyen de már annyi melója van benne, hogy ezt el kell nézzem Neki. Hangok:Nos ebben is teljesen egyet értek, valóban utószinkronozhattunk volna egy csomó mindent(Lépések, zörejek stb. . . ). Nyögések azért akadnak. Párbeszéd:Én javasoltam de leszavaztak:-(Mindent egybevéve a következő produkció már saját zenével és dialógusokkal készül. Köszönjük a hozzászólásod, jólesett:-)


10513. York Mess hozzáfűzése


Ja. . . és nyögések azért voltak meg ordítások lihegések


10511. York Mess hozzáfűzése


Alig vártam, hogy végre valaki megemlítse a színeket.
Szóval, A film eleji színesebb tónusok az idillikus érzetet erősíti, majd amikor elkezdődik a csihi-puhi átvált fakóbb szinekre, a végén mikor hősünk elbattyog vége a veszélynek, ezért finoman feltoltuk a színeket. Ezt már a legelején megbeszéltük, hogy így lesz, talán hogy a tudatalattira is hasson a dolog. Valóban a kamera nagyon sokszor volt automatán
erre nincs mentség én is borzasztó kritikus vagyok, nekem is szúrja a szemem. Sok a beégés. Beszéd nem szerepel a filmben!!! Miért? Mert ez egy törvény volt, egyfajta kihívás. Ksérlet! Egyébként vkinek kifejezetten az tetszett, hogy nincs benne pofázás.
Az elakadás rész kb 5 perc alatt fogant meg ezért ilyen amilyen, igazad van ritmikában tényleg veszít a dolog. Volt egy beintéses felvétel a romoknál, de elvetettük, már nem emlékszem miért. Köszönjük a kritikát bevallom én is ezeket emeltem volna ki. Kivéve amit szánt-szándékkal így is terveztük.


1 


10498. Berinde Ervin értékelése : 10 pont


Minden képen 10!Most néztem meg és le voltam döbbenve mert ilyet amatőr filmtől nem láttam és nem is vártam!
Viszont csak úgy érdeklődés szinten be tudnátok lőni az árat hogy ez kb. mennyibe fájt nektek mert az a helyzet hogy véleményem szerint nem lehetett túl olcsó!!!Ja virtuális tapsot küldök az operatőrnek, és természetesen a stábnak is!!!!!
   Hozzáfűzés


1 
10499. Franky hozzáfűzése


Hello Ervin!Nagyon meg vagyunk tisztellve és igazán örülünk, hogy túlnyomó részt tényleg mindenkinek tetszik. Ez tényleg baromi nagy öröm mert valóban iszonyatos munka van ebben a 22percben és jólesik, hogy sokan át is látják ezt az egészet. Közel másfél év forgatás, újraforgatások stb. . . nem is sorolom. . . A költségvetés. . . nos akár mennyire is furcsa (pontosan nem tudjuk kiszámolni)szerintünk 50-100ezerbôl megvoltunk és ebben túlnyomó részt a benzin, telefonálgatás és a kaja volt benne. A többit meg a természet ingyé odaadta:-))Másfél évre ez szerintem semmi. Mindenki hozta amilye van. A virtuális tapsot köszönjük mindanyian hiszen egyben voltunk színészek, operatôrök és stábtagok:-)Mint már írtam hamarosan egyben jó minôségben letölthetôvé tesszük és bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk. Üdv:Franky


1 


10483. vaghy értékelése : 9 pont


Király! 9 és nem 10 mert nem a story hanem a jól kidolgozott vfx-ek a lényege. A vonat előtt áthajtás tényleg megtörtént vagy ez is effect? - már sokszor megnéztem, de egyelőre nem tudom eldönteni -. Azok az effectek tetszenek ami egyben vannak az eredeti képpel. A hang viszont jó pár helyen leesik a képről. Az egy pisztolynak vagy hat féle hangja van De ennek ellenére látszik benne a meló, és ez a lényeg!
   Hozzáfűzés


1 
10494. York Mess hozzáfűzése


Ha én nem vagyok ott, simán megcsinálja az áthajást. Az örült spanyol


10492. Franky hozzáfűzése


Üdv Vaghy!Naaaa!!Te vagy azt hiszem a 2-ik vagy 3-ik ember aki a részletekben is el tud merülni. Ez külön dícséret Geri barátomnak:-)No én elég bátor vagyok és, hogy megnyugtassam kíváncsi kis lelked azért nem vállaltam volna be, hogy frankón átmegyek a vonat előtt bár az összes párhuzamos felvétel a vonattal az igazi. A befordulás is. Nos ott éreztem, hogy meglenne de többet ér a biztonság. Van még néhány észrevehetetlen trükk, kíváncsiak vagyunk, hogy valaki észre veszi e?:-)Még 1x köszi.


1 


10482. Estevez atya értékelése : 8 pont


Hát ez egész nézhető volt. Korrekt az egész. Filmdramaturgiailag, már amennyit érzek, korrekt volt. Volt meglepetés, volt fordulat, némi izgalom is. A dolgok ezzel együtt összeillettek és egymásból következtek, hihető volt. (hitelesnek mondják?) Látványos volt a bevezető, tudjátok mi kell egy hozzá.

Nálam is volt 1-1 paca, de nem volt zavaró mértékű.
   Hozzáfűzés


1 
10500. Franky hozzáfűzése


NAGYON de NAGYON Köszönjük!!:-)


10495. Estevez atya hozzáfűzése


Soha rosszabbat. Kaptok egy szobrocskát.


10491. Franky hozzáfűzése


Köszönjük a véleményt Estevez AtyaIstenurunk:-)Valóban vannak kisebb talán nagyobb hibák de minden elfogultság nélkül szerintünk is nézhető alkotás. Rengeteg dolgot másképp csináltunk volna és a mi szemszögünkből próbáltuk a leg szigorúbban összerakni ezt a 22 percet. A pacák. . . hát nem tudom, nálunk tökéletesen megy. Talán a letöltési sebesség vagy pufferelés vagy nem tudom mi lehet. A melóhelyemen nekem is pixelesedik de itthon pl nem és a DVD-re kiírt változat sem. Nem értem:-(Tudjuk ezt be technikai hibának. Üdv:Franky


1 


10469. Crystalheart értékelése : 6 pont


Nos, egész jó volt. Azaz lett volna, ha egy történet része lenne. Így viszont igazából sok mondanivalója nincs, egyedi vagy ötletes pedig egyáltalán nem. Úgyhogy vonom a szokásos -2 pontom. Egy pontot pedig a néhol zavaróan kézikamerás remegésért és a bakikért.

És még -1 ezekért:
A cím kissé puritán lett, éles kontrasztban áll a nem saját zenével. Ahogy az utána következő autós felvételek is: túl hosszadalmas, percek telnek el csupán a kocsikázással. Olyankor elgondolkodik az ember: ez aztán a túra! A színelés is lehetett volna kicsit jobb, így nagyon digitkamerás homevideó érzetűek a képek. Ja, és a végén hosszú ideig mutatjuk az elvánszorgó főhőst, aki elfelejtette, hogy mindkét rosszarcnak volt mobilja. DD

Ellenben amatőr filmhez képest tényleg jó volt a CGI, bár eléggé látszott, és szintén kontrasztban volt a fluid kameramozgás az igazi felvételekkel. (A 3D-t kellett volna remegtetni, a kézit meg stabilizálni, akkor kb. egy szinten volnának. ) Tetszettek a kameraállások, jó helyeken vágtatok, és a színészekkel sem volt nagy probléma. (Nem szólaltak ugyan meg, de gondolom, szerencsénkre. ) Hanem a menekülés nem volt valami élethű, az életéért nem így fut senki sem, és kicsit talán rémültebb arckifejezést is vág.

Egyébként hol forgattátok?
   Hozzáfűzés


1 
10514. Crystalheart hozzáfűzése


Ez nem rossz ötlet, csak nem az én stílusom A legtöbb filmötletem egyben novellaötlet is kell, hogy legyen, különben elvetem. De ha szereztek bevállalós ősemberjelölteket (mert azért ősembernek nem mindenki hajlandó beöltözni ), ti még megcsinálhatjátok.

Én inkább valami 19. századi sztorira gondoltam, ahol a főhős egy bujkáló forradalmár, az antagonista pedig egy osztrák nyomozó. Lenne benne akció, a személyiségek küzdelme, dráma stb. A Mafilmtől lehetne jelmezt kölcsönözni, onnantól már nem nagy dolog, ha kisfilmről van szó, nem feltétlen kell benne lennie 19. századi településrészletnek. Na majd megírom


10512. York Mess hozzáfűzése


Én a mattepaintinget megcsinálom hozzá Ez lenne a nekem való feladat!


10509. Crystalheart hozzáfűzése


Ez nem rossz ötlet, csak nem az én stílusom A legtöbb filmötletem egyben novellaötlet is kell, hogy legyen, különben elvetem. De ha szereztek bevállalós ősemberjelölteket (mert azért ősembernek nem mindenki hajlandó beöltözni ), ti még megcsinálhatjátok.

Én inkább valami 19. századi sztorira gondoltam, ahol a főhős egy bujkáló forradalmár, az antagonista pedig egy osztrák nyomozó. Lenne benne akció, a személyiségek küzdelme, dráma stb. A Mafilmtől lehetne jelmezt kölcsönözni, onnantól már nem nagy dolog, ha kisfilmről van szó, nem feltétlen kell benne lennie 19. századi településrészletnek. Na majd megírom


10508. Franky hozzáfűzése


Szerintem nem is lenne rossz 2 külön élő Ősember családos filmet ahogy összetalálkoznak stb. . . Mellesleg a mi kis barlangunk egy elhagyatott Volt Ruszki bunkerjárat ami több km hosszú. A környéken vannak érdekes barlangok, vagy direkte betemetett-berobbantott bunkerek amit valamiért el akartak tüntetni a nyílvánosság elől.


10507. Crystalheart hozzáfűzése


Egyébként a környéken ajánlom nektek a Naszályt. Tudod, amin az a hatalmas mészkőbánya van, Vác fölött. 652 méter magas, de nincs körülötte semmi (sasbérc), ezért sokkal monumentálisabbnak tűnik a lábától, mint a legtöbb hegyünk, amit kisebb dombok vesznek körül, nagyon jó távlati képeket lehet csinálni, amit aztán könnyű manipulálni. Van rajta egy tucat barlang, meddőhányó, elhagyatott több tíz méter magas kőfejtő, és szerintem (szóbeli) engedéllyel a hatalmas bányában is lehet forgatni, amikor éppen nem ott túrnak. Én már gondolkodom, milyen filmet lehetne ott forgatni.


10505. Franky hozzáfűzése


Bocsesz. . . Táj:-)


10504. Franky hozzáfűzése


Jól sejted:-)Nem tudom pontosan de mostanság újították fel. Mindenféle rendezvények szoktak lenni de a Sztrogof Mihály barlangja köré már építettek valami vadregényes kunyhósort. De jó helyszínek vannak ha ilyesmi filmet akar forgatni az ember amiben vadregényes tály van.


10502. Crystalheart hozzáfűzése


Ahá, tehát a várrom az egri vár, ha jól sejtem. (Az azért kemény, hogy egy majdnem komplett várat építettek díszletnek anno. )


10501. Franky hozzáfűzése


Építôjelleggel vesszük amiket írtál. Az, hogy most elsiklottál néhány betûn azon meg nem fogunk összeverekedni:-)
Kérdezted a helyszíneket. Nosilisborosjenô, Rám szakadék, Vadaspark, Biatorbágyi borhegyek és Fót. Ha van kérdés nyugodtan ha segíthetünk ezzel bármimben. Üdv:Franky


10496. Crystalheart hozzáfűzése


Öh. . . most én égek, valóban. Odaírtátok, fogalmam sincs, hogy siklottam át fölötte, talán a sok virrasztás teszi.

Ki tudná valaki javítani a pontszámot 8-ra az adatbázisban? DD Máskor kétszer is elolvasom a beharangozó szöveget, nem csak átfutom.


10493. York Mess hozzáfűzése


Ó istenem! bárcsak így tudnék fogagalmazni mint franky barátom


10490. Franky hozzáfűzése


Helló Crystalheart!
Igazából pozitív lereagálásnak tartom a véleményed, mert olyan pozitívan felkavaró impulzusok érhettek a film nézése közben, hogy belefeledkeztél a fent leírtakba és elkerülte a figyelmed, hogy oda van írva(Kísérleti film). :-)Tehát amúgy(Gondolom jól értelmezem)Nálad nincs 10-es számrendszer:-), így simán megtisztelő a nálam ez alapján ki kalkulált maximális 8-pontod:-)És külömben is, mindenki aki egyáltalán megtisztel a kritikájával, hogy egyáltalán végignézte ezt a 22percet külön köszönet. Következő filmünk ezen kritikák tükrében készül.


10487. Crystalheart hozzáfűzése


Szubjektív, mint hogy a mindjárt elvérző ember háromszáz méterrel arrébb káromkodik egy bazi nagyot, hogy Telefon! DD Jól van, nem cikizni akartam, de nem hagyhattam ki.

Sztori nélküli filmre logikus, hogy nem adhatok eleve 8-nál többet, akkor is, ha odaírják előtte. Ha úgy prezentáljátok, hogy techvideó, referencia-film, stb. , már más a helyzet, mondjuk 8-nál akkor sem adnék többet.

A mesterséges képsorok mesterséges kameraremegését Vegasban, de AE-ben is egész jól lehet szimulálni.

Estevez: Nem mondod hogy erdőben


10479. York Mess hozzáfűzése


Elöljáróban megjegyeztük, hogy nem túl bonyolúlt a történet, így sok mondanivalót nem is kell keresni benne. Egyszerű üldözéses kis akció filmecske, nem is akar más lenni. A vfx részével részben egyetértek ezeknek a megvalósítása a rám hárúlt, és bizony képességeim e téren behatároltak.
Másban nem tudok nyilatkozni a többi hiba amiket felsoroltál elég szubjektív.


10470. Estevez atya hozzáfűzése


Erdőben vették fel
Majd még meg kell néznem, csak belepörgettem. Remélem nem erdőben pisztollyal szaladgálós végig.


1 


10460. Podi értékelése : 7 pont


Mikor néztem a filmet nem hittem el hogy ilyen minőségben készít valaki filmet, aztán a feltöltés pedig bocsánat a szóért igénytelenre sikerül. Lehet nem is jó szó rá, mert alapvetően vannak problémák. A film 2 percenként szétesik pixelekre. Semmi baj biztos nálam van a hiba gondoltam, gyorsan átmentem a másik számítógéphez. Ott is ugyanez. Néha nagy pixelpaca, hmmm. Most hirtelen visszatekerek egyet a 2. -részben
02:32 -nél. Akkor csinál ilyet a felvétel ha nagyon régi a kazetta, vagy valamilyen kódolási hiba? A kamerás árnyéka 4:28 -nál. Én nagyon szeretnélek benneteket ezzel a 7 ponttal megfenyíteni. Ami a filmben van, a 3d, a track, az AE, mind mind profi. A színészek is jók, a vágás is tetszik, dinamikus. Egyszerűen nem fér össze a kettő, ha ilyen szinten foglalkoztok egy filmmel, miért hagyjátok ezeket a pacákat meg hibákat benne. Még most is azt hiszem hogy én vagyok a hülye, és nagyon elnézést kell majd kérnem, de megint megnéztem és benne vannak a filmben. Széttárt kéz, és gondolkodás. Amúgy pedig nagyon rendben van a film.
   Hozzáfűzés


1 
10466. York Mess hozzáfűzése


Egyébként a youtubos csatornánkon oldalt is látszik.
Egy-két apróságot fogunk még feltölteni. Bakik, making, stb.


10465. York Mess hozzáfűzése


Illetve itt van még egy storyboard részlet is:
http://www. youtube. com/user/yorkmess01?feature=mhum


10464. York Mess hozzáfűzése


HD:
http://www. youtube. com/user/yorkmess01?feature=mhum#p/a/u/2/xm60Q_90IG4


10462. York Mess hozzáfűzése


E pillanatban folyik a HD feltőltés, amint kész belinkelem.


10461. Franky hozzáfűzése


Üdv Podi!Nem értjük mi sem mi van de eddig ezt a problémát nem jelezte senki:-( Ezek úgy látszik örök rejtélyes kérdések maradnak mert mondjuk nálunk nem látszik semmi ilyesmi ha nézzük. Köszönjük az észrevételt, mindenképpen utána nézünk. Egyébként HD minôségben letölthetô lesz az egész film egyben csak most épp tárhelyet keresünk neki. Ha megvan mindenképpen lecseréljük a jelenlegit arra az oldalra. Ui:Most itt a melóhelyen néztem meg és nekem meg 1:38-nál van egy csúnya félmonitort betakaró pixelhiba. Mindenkit megnyugtatok, nem mi vagyunk ezért a felelôsek. Kódolási hiba. Megsûrgetjük a HD feltöltést igérjük!:-)


1 


10452. Rivendin értékelése : 10 pont


Hoppá. Na ez valóban egy szinte tökéletes munka lett. Habár a történet nem egy nagy was ist das és hangokra is ráférne egy kis tökéletesítés mégis nézeti magát az egész, pedig nem gondoltam volna, hogy valaha végig fogok nézni egy 22 perces amatőr filmet. Annyi munka van benne, hogy nem is lenne szívem 10-nél rosszabbat adni rá. Nagyok voltatok srácok!

Én viszont kérdeznék egy párat ha lehet. Szóval nekem eléggé gyanús, de nem tudnám 100%-ra mondani, hogy az ikerpár valódi volt e vagy egy pasas játszotta mindkettőt végig és csak megoldottátok trükközéssel. Egyébként kicsit ő vagy ők emlékeztettek Hugh Jackman-re. A másik, hogy muszáj megkérdeznem, hogy tudtátok megoldani, hogy a kamera nem remeg? Valami modern masinéria, vagy homemade steadycam?
   Hozzáfűzés


1 
10453. Franky hozzáfűzése


Nagyon köszönjük szépen tisztelettel:-)Nos kíváncsiságodat kimerítő, belőlem igazából egy van:-)Geri barátom érdeme a kettőségem. A kamera mint a leírtakban láthatod nem egy csodamasina de a kezünk úgy tűnik elég biztos, bár nem tudom most melyik jelenetre gondolsz. Volt ahol sínt használtunk de a legtöbb felvétel kézből történt. Üdv és még 1x köszönjük:Geri&Franky


1 


10448. ALTO Albi értékelése : 10 pont


Ez gyakorlatilag hibátlan! Nagyon durván sok munka van benne, több vágást használtatok, mint a profi magyar filmesek egy év alatt, és olyan helyeken olyan tökéletes vizuális trükköket, amiket néha észre se lehet venni, annyira tökéletes lett. A kameramozgások messze meghaladják az amatőrfilmes megoldásokat, meg se merem kérdezni, hogy csináltátok meg pl. a film eleji nyitányt, és a rengeteg finom mozgást, hiszen a kamera szinte végig mozgásban van, mégis elkerültétek az amúgy divatos kamerarángatást, mindig tökéletesen képben maradunk az akciót illetően, érezhető, hogy mi történik, és minden látszik is! Ha egyetlen hangyányi kritikát megfogalmaznék, akkor az az lenne, hogy a zörejezés (ami amúgy kimondottan jó volt) kicsit halknak tűnt, és hiába volt jó a sok jó filmzene, nagyon elnyomtak minden mást, így sokszor nem filmszerű, hanem klipszerű lett a végeredmény, ha picit visszább vennétek a zene hangerejéből, akkor szerintem tökéletes lenne, így túl sokszor elidegenítette a zene az akciót. Persze csak szerintem. Az autós üldözés tuti elnyerné a legjobb amatőrfilmes akciójelenet díját, míg a film elején volt pár pont, ahol lelassult a tempó, a végén ez a jelenetsor nem hagyja pihenni a figyelmet. Ha ezt tényleg könyv és storyboard nélkül csináltátok, akkor a filmezés és a vágás a véretekben van az ösztönös kontinuitásérzésssel együtt. Gratulálok!
Bocs, kicsit hosszú lett, de ez a film minimum ennyit megérdemel, sok tekintetben egészen tökéletes munka!
   Hozzáfűzés


1 
10463. York Mess hozzáfűzése


a Film elején a nyitány teljesen számítógépes munka.
sajnos nem lehetett olyan, mint ahogyan elterveztük, mert a hardware-es része kevésnek bizonyúlt. Némi komprumisszum árán lett olyan amilyen. Valóban talán egy kicsit harsányabb lett a zene, de az érzelmeket szerettük volna jobban aláfesteni általa. Mivel a film elég lineáris nem okozott nehézséget újabb és újabb ötleteket beszúrni. Azt tudtuk, hogy valamikor ez a hajsza végetér Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vége egy nagyon pontos storyboard alapján született meg. Ime érdemes megnézni, mi valosúlt meg belőle:
http://www. youtube. com/user/yorkmess01?feature=mhum#p/a/u/0/OGhObh21V1w


10451. Franky hozzáfűzése


. . . . ja és Alto alibi uram. . . Viszont fogadd elismerésünket, hogy így észrevetted a parány néhol alig észrevehető részleteket ami a vizuális trükköket illeti:-)Ez biza nem avatatlan szem:-)


10450. Franky hozzáfűzése


Köszönjük a nagyon pozitív kritikákat!:-)Valóban tudjuk, hogy a hangok kicsit még megmunkálatlanok. Az a helyzet, hogy annyira elhúzódtak a vágások meg minden, hogy erre már picit lusták voltunk, hogy minél előbb feltegyük de igérjük, hogy kijavított változatban már egyben letölthető lesz egy tárhelyről plusz még talán lesznek hogyan készült és akik csemegék is:-). Még 1x Köszönjük. Geri&Franky


1 


10446. Gerinc értékelése : 10 pont


Sziasztok!
Én ezt a filmet 10-esre értékelem.
Az elején már nagyon tetszettek a kameraszögek és profi filmnek tűnt, de aztán meg hát hol az akció? Hát van benne bőven de az állatok meg az a gyönyörű táj, csak jót tudok mondani. A lövések hangjai jók voltak és az a halvány torkolattűz a vágás és az összes vfx és minden más effekt, engem csak az zavart hogy nem beszélnek benne. Végül is minden jó volt, és a szokásos verekedés a pisztolyért meg az autós üldözés igen ezeket már láttam valahol, holiwoodból valók az amerikaiból. Már nem tudom hogy kifejezni magam, a vége egy kicsit értelmetlen lett.
   Hozzáfűzés


1 
10447. Franky hozzáfűzése


Hát igen. . . a fotós barátunk akkora sokkot kapott az egész hétvégi kis programjátol, hogy ott felejtette a kocsiját de úgy gondoltuk belefér egy ilyen minimális csavar meg amúgy a betűknek a végére kellett hagyni valami szép képsort:-)Nagyon köszönjük a hozzászólásod, mindenképpen pozitív erőt adtál a további munkáinkhoz. Üdv:Franky


1 
1