hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

KONYEC

Értékelj!

kép helye


KONYEC
Készítette:  Mekibácsi Ratro Pictures

Tartalom: Puszta effekt kavalkád, vagy komoly üzenettel bíró film? Netán poénvideó? Mindenki döntse el maga.

Műfaj: akció, kísérleti film | Hossz: 3 | Pontátlag: 8.15 | Ennyi értékelésből: 20


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


3036. fuggojatszma értékelése : 8 pont


Ez kezdésnek nagyon szuper! Első kis film, amatőr szinten nézve nem is kívánhatunk jobbat. Még a profi filmek között is a jók közé tartozna! Természetesen van mit még fejlődni, de bizony a dicséret mindenképpen jár! Tetszett, és nem véletlenül néztem meg többször. Az meg önmagáért beszél akik látták a KONYEC c. produkciót mindenkinek tetszett, egy-két kivétellel. Remélem ezek után még jobb filemket fogtok készíteni, tehetség az van bőven!

Hajrá!
   Hozzáfűzés
2974. ZsOmBi131 értékelése : 10 pont


Ez. . . Ez egy vadállat videó. Kiba***** jóóóóó. Ahogy felvettétek, hogy jön a golyó az ember feje mellett, MESTERI. Meg a lövés effekt is. egyszóval tökéletes. 10/10
   Hozzáfűzés
2136. augusztus értékelése : 9 pont


Tetszett. A hangeffekt tetszett benne a legjobban meg a zene.
Egyébként mi a zene címe?
   Hozzáfűzés


1 
2137. Mekibácsi hozzáfűzése


Lordi: Would you love a monsterman


1 


1468. Szergej (Tárkány Pictures) értékelése : 8 pont


nekem teccik, erőszak ugyan nincs benne, de hálisten lövöldözés igen
   Hozzáfűzés
1432. Arrin értékelése : 9 pont


"csak vártam a csattanót amin nevetni lehet"

Egy csattanó nem azért csattanó, mert röhögni lehet rajta. Én úgy mondanám, hogy tudott értelmet admi az egésznek. Sőt én több értelmet láttam benne szerintem mint itt mindenki. Most komolyan, engem rohadtul nem érdekel, hogy szobrot kapott, és az sem hogy Meki azt írta a beharangozóban, hogy "történet nélküli effekt-kavalkád". . . Ez nagy hiba volt, amit mondtam is neki. Ha ő ezt írja ti el is hiszitek és nem kezdtek el úgy mögélátni, ahogy én. Nem azt mondom, hogy szándéka volt azt mutatni, amit én láttam, de benne volt és én úgy értelmeztem. Ez olyan mint egy vers. Néha egy béna vers is több dolgot sejtethet, mint egy hűdeszuper Nobel díjas kritikacsászár. Az utóbbi kritikák több dolognak tudhatóak be. Az emberek nem úgy gondolkodnak, ahogy én, oké. (1) Az emberek az alapján értékelnek, hogy ki mit írt róla, és milyen hülye szobrot kapott Estevez önkényéből kifolyólag, ez nem oké. (2) Az emberek vezethetők, Meki is hibázott a rossz beharangzóval, ez nem lehetőség, hanem tény. Ember, gondolkodj, mielőtt ilyeneket írsz, vagy legalább hallgass rám, mikor az elején azt mondom, hogy ha ezt írod, akkor az emberek így is fogják nézni. . . Mondok mást is. . . azzal dobálózik itt a nép, hogy nincs történet. Talán nincs is, de kit érdekel ez kéremszépen? Egy film nem azért lesz jó, mert van története, hanem mert van mondanivalója, lényege, üzenete, hatása, értelme, mélysége, szabadsága, fantáziája, szerencséje, és egy olyan ember, aki mindenben képes értelmet és jót találni. Azt nem lehet mondani, hogy unalmas lett volna, voltak benne olyan effektek, amik nem úgy működtek, ahogy kellettek volna, nem volt realisztikus, filmesnek akart tűnni, és ez volt a szerencséje, fura, hogy senki nem talál el senkit, baromság, és a végén. . . ó, egy pofon, a hülye nézőnek aki arra várt, hogy agyonszedik egymást. Akció, vér, erre vágyunk, mi hülyék, és ez elmaradt, ezt vártuk, nem kaptuk meg, hoppon maradtunk. . . Ahogy egyébként kellene? Nekem ez volt a csattanó, én ezt láttam, vagy ezt akartam látni benne, pedig én aztán nem kötődtem hozzá, de ez egy számomra értelmet hordozó üzenet.

Azért adok 9 pontot, mert nem volt tudatos, hiszen aki ilyet ki mer írni beharangozónak, az magára vessen!
   Hozzáfűzés
1413. Csaby értékelése : 5 pont


Na, csak a hozzászólások miatt értékelek.
Először is. Amikor megnéztem az oldalatokat, tetszett!
Van ami nem működik, de szép.
A filmről.
Az előttem szólók, milyen csattanóról beszélnek?
Hmm. . . ?
Mert bizony én előbb elolvastam a kritikákat, és utána néztem meg a filmet.
És csak vártam a csattanót amin nevetni lehet, és csak vártam, meg vártam. . . .
Aztán vége lett a filmnek.
Nem volt semmi, amit csattanónak nevezhetnénk!

Szép munka azonban a főcím és a végestáblista!
Jó a zeneválasztás!
Viszont hosszú a filmecske!
Ha ezt a sztorit mondjuk kb: 10-12 kommandóssal készítitek el, és úgy csináltok belőle egy cirka 40-50 másodperces "reklámot", mintha az egy nagyfilmből lenne összevágva, akkor egy szuper kis kerek erőszakmentes reklámfilmet készíthettetek volna!

Egyébként jó a vágás és az operatőri munka is. De csak egyszerüen jó, semmi több!

A stabilizátorról pedig annyit, hogy bár azt írjátok ezt próbáltátok ki, csak az a baj, hogy ebből semmi sem látszik!
Ha tényleg használtátok, akkor semmi értelme sem volt.

Danival egyetértek abban, hogy ti, akik nem ezt a szakmát tanultátok de amatőrfilmesek vagytok vagy lesztek, legalább kritikát mondani tanuljatok meg!!!
   Hozzáfűzés


1 
1433. Mekibácsi hozzáfűzése


Értelemes, építő kritikákat elfogadunk, mint pl Vectorét és a többi olyan amatőr ill független filmesét, akikre már tettek valamit le az asztalra. Rájuk felnézünk és tanulunk abból amit írnak.


1415. Mekibácsi hozzáfűzése


Tudod mit? Mutassál nekem EGY magyar amatőrfilmet, vagy nem amatőrfilmet, amiben van 10-12 db kommandós. Erről ennyit.


1 


1379. mazoli értékelése : 6 pont


Sziasztok!
Először is szép munka volt srácok! Igényesek voltak az effektek. Ennyi. Nem fikázásképpen, de én egyet értek HatiDanival, sztem sem érdemelne szobrot. Véleményem szerint az olyan filmeknek kellene a szobrot adni, amelyeknek mondanivalója van. Egy effektkavalkád pedig számomra nem mondanivaló. És nem értettem félre a filmet, tetszett a poén, de sztem ez kevés. Az effektek pedig parasztvakításnak jók. Ha megnézed mondjuk az SZFE-t, oda sem a mátrixparódiák, erdőbenrohangálósgyilkolós Hungary-scifi-action-horror-romantikus filmek szerzői kerülnek be.
Mégegyszer mondom: az effektek jók, de ez kevés egy filmhez.
   Hozzáfűzés
1368. Karcshi értékelése : 9 pont


Hurrá! Ez tipikusan olyan film, mint amilyet ÉN szeretnék/szerettem volna csinálni! Igaz, nagyon rövidre sikeredett de az a néhány perc önmagáért beszél.

Pozitívumok:

- Meghökkentően filmes érzés.
- Amatőfilmeknél nem megszokott igényes effektek.
- Élethű, erős hanghatások.

Negatívumok:

- A történet befejezése. Az, hogy viccet csináltatok belőle, az tetszett, de olyan hirtelen jött a dolog, hogy alig volt időm feldolgozni. Bár lehet hogy ez jó pontnak számít; hatást tudtok gyakorolni a nézőre.

Érdekes, az előttem hozzászólók, mind szereplők "hozzá nem értését" kritizálják (hogy nem voltak képesek egymást lelőni) Én személy szerint oda sem figyeltem erre, ugyanis annyira lefoglaltak a szép, korrekt, Magyarországon még sok hivatalos filmben sem előforduló vizuális effektek (Egy - talán - német függetlenfilmben láttam egyedül "bullet time" effektet. Magyar filmek pedig, amikre személyszerint emlékszem; az Argo és a Zuhanórepülés. )

Sok sikert kívánok a - szemtelenül fiatal - stábnak, remélem sikerül bizonyítanotok rendes, történettel is redelkező filmmel.

Üdv:

Karcshi
   Hozzáfűzés


1 
1392. Karcshi hozzáfűzése


Mazoli:

Nekem akkor is jobban bejött a filmes érzés, mint sok más amatőrfilmnél. Láttam már egypárat. Soknéá semmi utószínezés sincs, minden jelenetnek más a színvilága és ez zavaró. Igen, ami azt illeti, tényleg elég erős volt a színkorrekció, de a végeredmény nekem tetszett.

"Ezen nincs is mit feldolgozni. Semmilyen szimbólum nem volt benne, amin gondolkodnod kellen. "

Engem annyira lekötött az vizuális effektek szemlélése, hogy, az a hirtelen váltás döbbentett le! Amikor hirtelen elmegy a kép, és bejön a "reklámszöveg".

Természetesen ez sem tökéletes film, ugye történetileg egy semmi, de kiváncsivá tett, hogy akik 3 percből ilyet ki tudnak hozni (technikailag, természetesen), azok 20-30ból ki tudja mit tudnak?

Én sok sikert kívánok! De akkor készüljön is a közeljövőben valami komolyabb alkotás!!!

Üdv: Karcshi


1382. Mekibácsi hozzáfűzése


Karcshi: Örülök, hogy van valaki, aki reálisan tudja értékelni a filmet, és pont annyit lát benne, amennyit szeretnénk. Se többet, se kevesebbet. Köszi.


1 


1357. RCS értékelése : 5 pont


Képi világ, szinek tök jók! A torkollatüzet azt kicsit (nagyon) soknak tartom, azért méteres lángok nem csapnak ki egy M4-ből. Ej, meg kissé instabilnak tűnik a stabilizátor. . . A kétoldali súlyokat inkább a markolat fölé kellett volna tenni
   Hozzáfűzés


1 
1361. Mekibácsi hozzáfűzése


Lehet, hogy át fogjuk alakítani a sztedit.

"Az SDP-féle sztedinket akartuk kipróbálni, de a múvi végül túlnőtte önmagát. . . " Ezt írtam, és nem értem ezentúl mért kell mindig amgyarázkodni! ELŐSZÖR használtuk a sztedit, ráadásul több mint féléve forgattuk. Ennyi.


1358. Mekibácsi hozzáfűzése


Meglep, hogy pont te beszélsz eltúlzott torkolattűzről!DDD

Pedig a képed alapján. . . PEACE!


1 


1349. Halivud Estevez értékelése : 8 pont


Most megnéztem én is.
Hááát. . . jó-jó, és? Csattanó az okés, meg tetszett ahogy repkedtek a golyóbisok. Láttam már jobb kommandózást (Escape 1), de általában csak rosszabakat.

Most vettem észre a közepén egy kameraállványt a ház hátamögött
   Hozzáfűzés


1 
3133. ZsOmBi131 hozzáfűzése


Visionlab-ot nehéz kezelni? És hogyan kell összehozni effekt-eket? Segítenél? Ha igen, akkor felvennél MSN-re v e-mail-t küldenél v vmi? Nagyon nagyon nagyon megköszönném
Hello


3126. Mekibácsi hozzáfűzése


Az VisionLab Studio és az AE is játszott.


3123. ZsOmBi131 hozzáfűzése


Mekibácsi azt elárulnád, hogy melyik programmal csináltátok meg a lövéseket? Előre is kösz!
Szevasz


1355. Mekibácsi hozzáfűzése


Igen-igen az állvány az bevigyorog, aki jobban megfigyeli, lehet látni továbbá hátizsákokat, és talán még néhány kabát meg műanyagszék is befigyel (az utóbbiakban nem vagyok biztos, lehet hogy olyan snitt nincsen benne, én csak a tényekre emléxem. Jól tele volt pakolva az udvar).

Annyit azért megjegyeznék, hogy időszűkében direkt hagytunk mindent az udvaron kinntm, ugye mi sem sejthettük akkor hogy ennyire meg fogjuk dongolzni a filmet.


1 


1339. HatiDani értékelése : 5 pont


Ügyesek vagytok technikailag, bár ez alapján kétlem hogy egy sztorival rendelkező filmet meg tudnátok e csinálni! Várom a további filmeket !
U. i. : Ha ez a film szobrot kapott akkor én visszaadom a diplomámat! Gyerekek ne szálljunk már el, reálisan értékeljünk jó!!!
   Hozzáfűzés


1 
1418. Pákozdi Attila hozzáfűzése


Jóvanna! Valóban egy kicsit irreálisan értékeltem. . . de azért a diplomádat ne add vissza. . . apropó melyiket is. . . ? Má' megvan?!
De amit leírtam azt most is tartom. Profin kivitelezett effektkavalkád. Ettől egy kicsit vastagabban fogott a pontozóceruzám. :I
Arra azért jó példa ez a rövidfilm, hogy bebizonyítsa, ma már akinek elég nagy a hátsója, s van elég türelme, képes olyan tálalásra, hogy én mint kezdő filmes az államat keresgéljem. S nem kellenek hozzá eszement méretű számítógépparkok, több millió forint, egy tucat emberke.
Tehát akkor ponthelyesbítés: 8. . . na jó 7. . . ez a végső.


1343. Mekibácsi hozzáfűzése


Ami pedig a szobrot illeti, én nagyon örültem hogy megkapta a film, természetesen mindenki máshogy látja a dolgokat, a Halivud Napon elég nagy sikere volt a múvinak, tehát véleményem szerint ezért IS kaphattuk meg.


1342. Mekibácsi hozzáfűzése


Mint már sokadszorra, most is elmondom, hogy minden koncepció nélkül, teljesen spontán forgattuk le a múvit. Eredetileg egy homemade sztedikem teszt volt, ami fel lett kicsit turbózva

Reménykedem, hogy VALÓBAN meg tudunk majd csinálni egy igényes, sztoris filmet, ami elnyeri a tetszésedet is. Mint az egyik legfiatalabb tagokból álló amatőrfilmes csapat, még nagyon az elején járunk. Kell még sok-sok tapasztalat.


1 


1337. Echte értékelése : 8 pont


Nu, nekem is megvót! Szép kezdés! Nézem ezt a kommandóst, jön, keres, lő, egykét forgókamera, okéés. Majd eldurran az első (igen hatásos) lövés, és valóban kellemesen kimunkált lövöldözés kezdődik! Ahogy már ezren (ami jelen esetben 8 leírták tökjó hangeffektekkel és torkolattűzzel. Majd kezdek kissé feszengeni, hogy ötmillió tár egy sorozatlövőből és nem találja el, ez meg hogyafenébe kapott fegyvertartásit?! Aztán kezd gyanússá válni a be nem talált golyóáradat. No, mi lesz itt a poén (ahogy azt mindenki beharangozta), gondolom magamban. Majd felirat! Ehh, tisztára mint egy Közérdekű üzenet! És ezt ne rossz értelemben vegyétek! Szóval erre nem számítottam, bár filmszerűsége ettől kissé megcsappant, inkább amolyan propaganda-reklám-poén-film lett belőle! De teljesen rendben van. Ahogyan Gotshi is leírta előttem, a Konyec tökéletes volt arra, hogy mindenképpen megnézzem következő filmeteket, amely legnagyobb reményeim szerint szerteágazóbb történetvezetéssel egészíti ki technikai felkészültségeteket! További filmeket kérünk! :-D
   Hozzáfűzés


1 
1344. Mekibácsi hozzáfűzése


Örülünk, hogy kiváncsivá tett a film valamilyen szinten Igyexünk nem cserben hagyni a nézőket, és valami tényleg nagyon alkotni a továbbiakban. Minden szempontból. Hátha siekrül. . . huhh. . . Meglátjuk


1 


1332. Gotshi értékelése : 8 pont


Nos értékelek akkor én is Nagyon tetszett a film, csak azt sajnáltam, hogy rövid. Első filmnek viszont tökéletes: jó zene, pörgős snittek. Viszont hiányolom a statívot, talán használhattátok volna többet. Az effektek nagyon szépek, csak gratulálni tudok hozzájuk! + A végén jó kis csattanó, amire tényleg nem számítanak az emberek Összességében egy ütős kezdésnek mondanám! Innentől kezdve jöhetnek hosszabb, és sztorilag is tartalmasabb rövidfilmek! Csak így tovább! Adjatok neki!
   Hozzáfűzés


1 
1338. Gotshi hozzáfűzése


ehh hát kívánom, hogy annál tovább jussatok sokkal! nem tekinteném azt mércének


1336. Mekibácsi hozzáfűzése


Ez a mi saját "Addict"-unk. Kevesbb sztorival, és Ratro-s stílusban.
Majd remélem mi is eljutunk a saját "Zaaron"-unkig.


1 


1327. mzxspace (Füleki Pictures) értékelése : 10 pont


10 pont és azért 10 pont mert ha én azt mondom hogy 10 pont akkor az 10 pont. Nagyon tetszett, behaltam. Látom rávagytok állva a mátrix effektekre, nem baj! A végén a csattanó az akkora nagy volt, hogy a nagy röhögéstől szerintem kiégett a viccrelém. (Röhögés így falusiasan). Ennyi röviden, de ha hosszan írnám le akkor az abból állna hogy: FASZA! SZUPER! KIRÁLY! NAGYSZERŰ! FASZA!, és így tovább és így tovább. Értem?
   Hozzáfűzés


1 
1329. Mekibácsi hozzáfűzése


Húúhh, hát nem tudok mit mondani, köszönjük a sok-sok szép, jó, kritikát mindenkinek!


1 


1326. Pákozdi Attila értékelése : 10 pont


Ezt muszály volt gyorsan értékelnem, mert még a hatása alatt vagyok.
Hülyék!!! Persze az erőszakmentes fílmekér'. . . ja perszer Pityu! De a pisztoly ott van a Ratro emblémában. . .
A 10 pontot én megadom. . . jó a csattanó, a képi világ. Nem tudom, mivel és hogyan csináltátok, de nagyon jól látszanak a lövések, jó a torkolattűz, a hangok.
Gratulálok.
Egy apróbb hibája azért van a filmnek. . . hogy nem én csináltam.
A másik apróbb hiba, hogy furcsálottam, hogy miért csak egy kommandós van. . . semmi a háborúra, öldöklésre utaló környezeti tényező, napfény. . . idilli barnás, sárgás árnyalatú kép.
De ettől függetlenül nagyon jó lett, de tényleg.
Én ezt bátran le merném adni bármelyik tévében.
Ennél rosszabbat sose csináljatok.
   Hozzáfűzés


1 
1345. Mekibácsi hozzáfűzése


"Én ezt bátran le merném adni bármelyik tévében. " Ennél nagyobb dícséretet nem is mondhattál volna.


1 


1325. McLoad értékelése : 9 pont


Yeahh yeahh yeahh! Végre felkerült! Ha lehet amatőr szinten precizitásról beszélni akkor a ratro-sok tuti megkapnák az első díjat, mivel ez a filmecske több mint fél évig csiszolódott, formálódott és egyre jobb és jobb lett. A fiúk minden beletettek amit hobbifilmeskét el lehet érni, és ismét itt egy bizonyíték, hogy kreativitással és egy kamera+pc-vel mi mindent meg lehet csinálni! Tekintve hogy a csapat első filmje a kisebb kibák megbocsájthatók, a jól sikerült dolgoknak meg annál inkább örülünk! És a poén a végén! Hatalmas 5let! Azt hinné az ember hogy megint egy lövöldözős film és, nem az egész egy igényesen megcsinált poén! Szóval ismételten gratula és hajrá!!! Csak azért kaptok 9 pontot mert az SX nek 10-et adtam
   Hozzáfűzés
1323. Buttlers értékelése : 10 pont


Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy a Halivud napon a legnagyobb sikert aratta Király torkolattűz effektek, és a poén a végén. . . eszméletlen
   Hozzáfűzés


1 
1353. Mekibácsi hozzáfűzése


Igen, sztem nagyképűség nélkül kijelenthetjük, hogy tényleg nagy siker volt a Halivud Napon.


1 


1316. andro értékelése : 10 pont


Jópofa volt a kivitelezése szerintem.
Nekem a csattanó tetszett legjobban. Hajrá Ratro studió
   Hozzáfűzés


1 
1317. Mekibácsi hozzáfűzése


THX, és igyexünk!


1 


1309. Stigi értékelése : 10 pont


ÉN ÉRTÉKELHETEM ELSŐNEK, HAHÁ!!!

A Halivud napon láttam először, akkor is nagyon tetszett, de nem volt időm teljes "mélységében" szemlélni a dolgokat. (Meg lemaradtam az első kb. 1 percről. ) De most, hogy letöltöttem, volt alkalmam mindenre figyelni, és mondhatom, hogy ez TÖKÉLETES!!! Nem túlzok, eredeti ötlet, igényes kivitelezés, és egy amúgy sefülesefarka sztoriból hatalmas poén. Mi kell még? Az effektek gyönyörűek voltak, a kameramozgások is, egyszóval:
   Hozzáfűzés


1 
1313. Mekibácsi hozzáfűzése


Hihi, hát tényleg nagyon köszönjük!
Az ilyen értékelés szívet melengető.


1312. Oldman - Zárt ajtó hozzáfűzése


Lecsúsztál!


1310. Stigi hozzáfűzése


Afenébe, megelőztek. Szóval másodikként értékeltem. De az én értékelésem NEKEM jobban tetszik.


1 


1308. Oldman - Zárt ajtó értékelése : 6 pont


Megnéztem. . . megint! És megint arra gondoltam, hogy miért ilyen bénák, lője már fejbe valamelyik a másikat! De nem. . . és megint nem. . . . . Ez tényleg erőszakmentes! Összességében jó poén az egész, a végén van mondanivalója is, talán én "szétlőttem" volna egy két ablakot, meg egy kis robbanás, meg egy kis tűz. . . . . de jó! Teszettek a lassított képek, (direkt nem írok mátrixot!) nem volt sok, de pont elég volt.
Gyerünk gyerekek! Még ilyet!
   Hozzáfűzés


1 
1318. Mekibácsi hozzáfűzése


Aaaaaz ablakbetörések meg a robbanás. . . Hát, vegyétek figyelembe hogy első filmünk, nem rendelkezünk még nagy tapasztalattal. )

Hát, igen majd remélem lesz még sok Ratro film!


1 
1