-Birtokában vagy olyan hasznos filmezéssel kapcsolatos tudásnak, amelyet szivesen megosztanál a többiek okulására?

-Hetente, havonta felbukkan egy-egy ismétlődő kérdés a fórumon és te tudod rá a választ, de nincs kedved külön mindig leírogatni a topikban?

-Barkácsoltál otthon valami hasznos eszközt, amellyel könnyebbé válik egy-egy munkafolyamat?

-Részt vettél valamilyen amatőr/pro filmes találkozón/versenyen/pályázaton, és tapasztalatokkal gazdagodtál, történetek születtek, esetleg beszámolnál valakinek az eseményről, élményeidről, benyomásaidról?

-Szómenésed van?!

Ha a fentiekből bármelyik pont igaz Rád, akkor ne habozz. Ragadj billentyűzetet, írj le mindent! Oktató jelleggel, de nem kioktatva, érdekesen, akár beszédes képekkel illusztrálva, könnyed, mindenki számára érthető stílusban, akár humorosan, de minden esetben a jóízlés határain belül, taníts, oszd meg tudásod velünk, hogy ezzel is nőjön a közösség ereje!

Bármilyen színes, tudástáras, barkácsos, magazinos, program-lépésről-lépésre-bemutatós, esemény-beszámolós cikket szívesen várunk! A terjedelem vitatott, végülis rugalmas de azért legyen legalább egy oldalnyi, a 4-5 a soros cikkek túl rövidek. Tehát mindenféle apró-cseprő dolgokról nem érdemes írni, mert azzal a káoszt növeljük. Viszont ha összeszedünk néhány ilyen apróságot, abból már kikerekedhet egy jó tartalmas írás. A dolog nem kötelező jellegű, nem várunk mindenkitől rendszeresen újabb írásokat, egyszeri alkalomnak is örülünk, de akiben időről időre több dolog összegyűlik, ne fogja vissza magát. A feltételek egyszerűek.

Feltételek

- Csak SAJÁT írást küldj nekünk! Netről, könyvekből, magazinokból kiollózott írásokat nem fogunk közölni! Ha mégis előfordulna, azért a cikk szerzőjét terheli az esetlegesen felmerülő felelősség. De mondom, ilyen ne legyen.
- Tudom divatos dolog, és mindenbe bele lehet magyarázni de a politikát könyörgöm minden formában hagyjuk ki.
- Ne pártoskodjunk, ne uszítsunk senkit senki ellen. Gyártók különböző termékeit lehetőség szerint ne szidjuk apástul-anyástul, azt viszont minden további nélkül meg lehet tenni hogy a negatívumokat szépen kultúrált formában kiemeljük.
- Ne használjunk trágár kifejezéseket, bárki számára sértő képeket, ízléstelen beágyazott videókat. Fontos hogy ha akárki nekikezd elolvasni egy számára hasznosnak itélt anyagot, ne szembesüljön a fentiek egyikével sem.

Végül a kötelező jellegű formai dolgok, egyszerű mint egy röpdolgozat:

Cím – ez legyen nagyon beszédes, 1-2 szóval kell felkelteni a figyelmet, tudjátok mint az újságcikkeknél meg a híradóban. Kicsit akár bulváros túlzásba is elmehettek, legyen szellemes, frappáns.

Alcím – ez már egy fokkal magyarázóbb, egy egész mondat is lehet, de egysorosokban kell gondolkodni

Bevezető – ez egy 3-4 esetleg 5-6 soros rövid bevezető, amelyben összegezni lehet miről is szól az egész írás, szintén figyelemfelkeltő jelleggel.

Tartalom – ez maga az írás, akár képekkel illusztrálva, beágyazott youtube-os videókkal, stb. Ami a csövön kifér. Szépen tagolva, bekezdésekre osztva. Nem egy odaköpött nagy szöveg, hanem írásjelekkel tarkított, szép kerek mondatokból felépített ékes magyar nyelven szőtt mondandó. De legalább a helyesírás legyen minél jobb. :)

A végére a szerző nevét és/vagy nickjét el ne felejtsétek közölni, esetleg az írás keletkezésének dátumát ha van jelentősége.

Szóval írásra fel! Minden hasznos anyagot leközlünk, ha belefér az oldal profiljába és nincs benne politika! A cikkeket nekem(RCS), vagy Esteveznek küldhetitek. Neki nem tudom milyen formátumban a legkönnyebb, de nekem jöhet mellékletként sima txt-ben, MS office .doc, .docx, rtf, html stb ismertebb kiterjesztésekkel, valamint jöhet külsős cikként is! Tehát nem kell az egész írást nekünk külön elküldeni, elég a cikket tartalmazó pontos linket beleírni a levélbe!

FONTOS
Egyszerre mindkettőnknek ne küldjétek el a cikket mert előfordulhat hogy véletlenül kétszer(mindkettőnk részéről) kikerül az oldalra. Estevez a munkája és a családja mellett nem sok időt tud a gép előtt tölteni, én viszont igen. Így ha nekem bárki elküldi az írását, nagy valószínűséggel még aznap küldök visszajelzést hogy megkaptam, kirakom, esetleg annyi módosításra kérek engedélyt ami véletlenül bent maradt gépelési, helyesírási hibákra vonatkozik.

Elérhetőség:

Estevez:
estevez kukac halivud.hu

Az én elérhetőségeim(RCS):
rcs2003 kukac freemail.hu
rcs2003 kukac hotmail.com

Ha nem jeleznék vissza 1-2 napon belül, érdemes itt az oldalon is szólni a fórumon, előfordul hogy a a freemail sötét bugyrai között eltűnnek a fontos leveleim is...

Az oldal menüjén keresztül is lehet cikket küldeni a Tudástár/cikk felajánlása és a Magazin/cikk felajánlása - mezőknél. Az ilyen módon tett felajánlásokról csak Estevez fog értesülni.

Bármiféle véleményt, észrevételt, javaslatot, biciklipumpát, vagy fonottkalácsot ezen írás alá a kommentek közé várunk! :)

//RCS
2011.01.04.