hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Ágnes

Értékelj!

kép helye

Bejelentette: vecseyb

Ágnes
Készítette:  Vecsey Bálint

Tartalom: Arany János Ágnes asszony balladájának adaptációja.

Műfaj: szerzői film | Hossz: 2 | Pontátlag: 3.13 | Ennyi értékelésből: 8


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


7542. niobie91 értékelése : 5 pont


Jó képek, de kicsit kevesellem. Az előttem szólók mindent elmondtak. Bátorításnak szánom a pontot.
   Hozzáfűzés
7484. amsetharts értékelése : 3 pont


Szia! Mivel hogy írtad, hogy első filmed, így finom leszek!
Az előttem szólóknak nagyon igazuk van, a filmben borzasztóan sok a probléma. Elsőre az is a gond, hogy a ballada nem erről szól. Ha adaptálsz (pláne ilyen híreset) akkor nem árt valóban azt adaptálni ami az igazi történet. Ágnes asszonynak nem volt bűntudata, hanem a megőrüléstől félt (ahogy Balage is írja). Ráadásul nem egy rongyot, hanem a saját ruháját mosta. Így teljesen más volt a motivációja (nem véletlenül az első és egyik legfontosabb lélektani balladánk), tehát valóban nagy fába vágtad a fejszédet.
A színészek túl játszották, azt se tudtam, hogy melyik korban vagyok akkor, ki hol foglal helyet, és az egész nagyon zavaros volt. A film egy része stilizált egy része nem (a végén a híd), szóval amolyan mindenből egy kicsit érzésem volt. Túl gyors ritmus volt, túl sűrített, túl minden.
A zene az teljesen nem illik ide. Se nem funkcionális, sem pedig aláfestő atmoszféra teremtő szerepe nincs.
Ahogy Thunderhawk is írja előttem, próbálj(atok) meg inkább egy eredeti ötletet. És a kevesebb több mondást nem elfelejteni, hogy alaposabbak legyetek és lehet kevesebbel.
Zone! Szerzői film lehet adaptáció is (pl. Jules és Jim Truffaut-tól) egy film attól válik szerzőivé vagy műfajivá, hogy mennyire tartja be az adott zsáner szabályait.
   Hozzáfűzés
7431. zone értékelése : 2 pont


Ez nocomment és mi az hogy szerzői film? Tán te írtad és rendezted? Ezt Arany írta és rendezésnek nem sok nyoma van. Nagy fába vágtad a fejszédet és meg is látszik a filmen hogy sokat kell még tanulni.
   Hozzáfűzés
7370. Thunderhawk értékelése : 4 pont


Elsőre mikor megláttam, hogy mit filmesítettetek meg, az első gondolatom az volt: Hogy lehet ezt a balladát 2 és fél perc megcsinálni? Talán emiatt volt az is, hogy miután megnéztem, bár ügyesen volt megcsinálva kicsit nyújtottnak éreztem. Sztem próbáltátok kicsit éreztetni a ballada lényegét, megpróbálni azt átéreztetni, átsugározni azt mozgóképekbe, amit a ballada leírt. De sztem ez nem igen jött át, és sztem az ilyen balladákat nem is igen lehet jól filmkockákba átvinni. Meg akik nem ismerik a balladát nem is igen érzik át a történet teljes egészét. Sztem próbáljatok meg saját ötletekből filmet csinálni, azzal sztem nagyobb sikeretek lenne, mert előadásilag és technikailag a tehetség ott van, csak sokkal egyedibb, eredetibb ötletekre van szükség.
   Hozzáfűzés
7364. Csomesz értékelése : 3 pont


Hát nem tudom. Nekem kicsit erőtlen volt. Szép képek, jó vágások, de nincs meg benne az ami az eredeti műben. Nem nyomasztó kellően, talán túl gyorsa a zene. . . nem tudom. Nem egyszerű feladatra vállalkoztál, én nem mernék nekiállni. Plusz az a férfi a férje szelleme volt aki huzogatta a szemöldökét gondolom? Hát inkább komikus volt nekem. Szóval szerintem ezt nem sikerült megragadni, legalább is nekem nem jött át.
Ez van, de a vágások (főleg az elején) tetszettek.
   Hozzáfűzés
7356. Balage értékelése : 2 pont


Ajaj, ez a film nagy káosz lett. . És a legnagyobb kár, hogy semmi nem jött át abból, hogy Ágnes asszony attól fél, hogy meg fog őrülni, pedig már alapból is megvan. És abból sem, hogy ő gyilkolt, de nem fogja fel.
Semmi tér, semmi időmúlás bemutatás nincs, és ez a zene. . Összegangolva Ágnes asszony balladájával valami igazán ütős képek ugranak be nekem elsőre, de ennek ahhoz semmi köze nem volt. .
   Hozzáfűzés
7355. Redix értékelése : 3 pont


Megnéztem egymás után kétszer is.
Röviden a történet, egy zavaros elméjű fiatal lányt a bíróság elítél. Majd öregségére szabadul? Féknyikorgás. . . és? Elütötték vagy mi? Mert nem volt csattanás!
Nem igazán értem, hogy mi a mondanivalója a filmnek, mit akar elmesélni ill. mi a csattanója, ami értelmet ad a történetnek? Jobban ki kellett volna dolgozni, ill. jobban fókuszálni kellett volna a történet mondanivalójára, ami számomra még mindig rejtély, hogy mi is az.

A zene: az első még úgy ahogy, de a második techno jellegű az szerintem nagyon nem klappol oda, az már inkább egy drogos, beállós, flash képekből összevágott klipszerű valami alá illet volna oda.

A rendezés: ennek ugye az a célja, hogy a vászonra vigyük azt amit meg akarunk mutatni, azt ami elmeséli képekben a történetet. Ez eléggé zavaros volt számomra, mert nem tudtam, hogy mit mért mutat. Az elején úgy tűnt, hogy színházi előadást látunk, ahol a lány nem tud magával mit kezdeni. . . de mivel ahhoz eléggé gyengén volt megvilágítva, így arra következtettem, hogy esetleg valami szörnyű dolgot fog mindjárt elkövetni (a színpadon), ezért ez a gyenge, sejtelmes megvilágítás. Ezek után jött a hang, meg egy asztal részlet, amiből megtudjuk, hogy ez egy bíróság és őt elítélik, mert nem iszta a feje!
Ezek után látjuk öregként a fontos rongydarabbal (zsebkendővel?), amit a hídról elenged és jön a fékcsikorgás.
A végét egyáltalán nem értem, ha elütik mért? Mi a tanulság? Ha nem ütik el, akkor meg minek a fékcsikorgás effekt?
Illetve még egy dolgot ragadnék ki a végéből, mikor a zsebkendőt mossa majd, rögtön utána a hídon áll. Itt nagyon nem tetszik a vágás! Mivel ez egy pszihós film, így ezt áttűnéses vágó effekttel kellett volna megvágni, jelezve, egy kis idő múlást, még felért ugye a hídra.
Ha ez most egy romantikus film lett volna, akkor a hídon állásnál először egy közelit kellett volna a zsebkendőről hátulról, majd az elengedés utána a nagy totál szemből, hogy a zsebkendő beleesik a vízbe ill. arról is egy közelit.
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez tényleg nagyon kevés. A hiba abból eredhet, hogy te világosan látod a sztorit magad előtt és minden mozzanatát érted, de a forgatókönyvben ill. a rendezésnél ezeket az apró momentumokat kifelejtetted, vagy csak rosszul raktad bele, ezért ez a zavar.
Igazából csak azért foglalkoztam vele, mert kérted, hogy véleményezzük. Más esetben nem írtam volna ennyit.
   Hozzáfűzés
7353. Halivud Estevez értékelése : 3 pont


Az alapötlet jó lett volna, de sajnos ez így kevéske.
A képek nem elég kifejezőek, és ehhez a zenéhez tényleg jobb vágás is kellett volna. A szereplő, gondolom ő volt kéznél. Valószínűleg még kevés filmet csináltál, kevés a tapasztalatod. És talán kapkodva is lett összehozva. Több időt kell rászánni.
A zene jó volt.
   Hozzáfűzés


1